• שאלות כלליות

שתיה במשך התפילה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ב אייר תשס"ח
שאלה
בביהכ"נס בו אני מתפללת ישנה תופעה. חלק מהאנשים מכינים כוס שתיה חמה לפני תפילת שחרית, מניחים את הכוס לידם, ובמשך התפילה לוגמים ממנה. האם עפ"י ההלכה הדבר מותר, ואם כן. האם יש חילוק בין פסוקי דזימרה, לבין קריאת שמע ובירכותיה ?
תשובה
אני חושב שזה לא מתאים שבאמצע התפילה אדם ילגום. אפשר לשתות לפני התפילה, כמו שמוזכר שאם אדם צמא מותר לו לשתות לפני התפילה. אבל באמצע התפילה, כשפונה כלפי שמיא, זה לא מתאים שאדם יאכל או ישתה.