• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

דרך ההוראה של הרב י’ קאפח זצ"ל

הרה"ג יעקב אריאל

א אדר תשס"ט
שאלה
לכבוד מו"ר הגר"י אריאל יצ"ו, ראיתי שכבודו כתב שהוא הכיר את הרב קאפח היטב, ודיבר עמו וכו’. וברצוני לשאול, האם ידוע לרב דרך פסיקתו שהיא, לפי מעוט הבנתי, שהוא נוקט עמדה עצמית בנושאים שדנו בהם ראשונים ואחרונים ומכריע לא על פי הכללים המקובלים אלא על פי מה שנראה לו, ואפילו אם לפעמים חולק על ראשונים וכש"כ על אחרונים. האם מצינו דרך כזו בפסיקת הלכה? אם לא, האם מותר לילך כך? וכן ברצוני לשאול האם במקרה שמע ממנו הרב משהו על דרכו בעניני הקבלה והזוהר וכו’?
תשובה
הכרתי את הרב קפאח בעיקר בגלל קשרי עבודה של אשתו עם אבי אולם איני מתיימר לומר שהכרתי את דרך פסיקתו. באשר ליחסו לקבלה - ידוע ומפורסם שהוא היה דרדעי, דהיינו שלא התחשב בפסיקות שמקורן בקבלה.