• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

דיינות כמקצוע עתידי

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ב ניסן תשס"ו
שאלה
הנני שמיניסט בישיבה תיכונית ואצא בעוד כחודשיים ב"ה לחיים האמיתיים, ברצוני ללמוד תורה כמה שיותר, ולכן תמיד "קרעה אותי" השאלה בין תורה לפרנסה ולכן הגעתי למין פשרה - ללמוד מקצוע שהוא תורה! מבין המקצועות התורניים בחרתי בדיינות ולכן החלטתי לפנות אל מכון או ישיבה מסויימים העוסקים בהכשרה לדיינות כמותכם שתוכלו לפתוח לי דלת אל המקצוע או לפחות להבהיר לי את התמונה בכדי שאוכל לברר אילו אופציות קיימות עבורי ואז אוכל בעזרת השם... להתחיל ללמוד לדיינות כבר בשנה הבאה.
תשובה
כוונתך טובה מאד. רצונך לשקוד על התורה שנים רבות, ולחיות תמיד חיי תורה הוא רצון נפלא. אך מדוע אתה דואג לשאלת הפרנסה כבר עכשיו, יותר טוב לבוא ללמוד תורה לשמה ולעלות מעלה בתורה וקיום המצוות ואחר כך אם תבחר בתפקיד הדיינות זה לא יהיה לשם הפרנסה אלא כדי לשרת את הציבור ללכת בדרכי משה רבינו שדן את ישראל. והפרנסה לא תיהיה המטרה השניה של התפקיד אלא רק שולית. מכל מקום אל דאגה מי שהולך ללמוד תורה זוכה לסיעתא דשמיא בדרכו בכל אשר יפנה.