• ספרי קודש וגניזה

הנחת ספר על ספר

הרב בנימין במברגר

י"א אייר תשס"ט
שאלה
יש לי על השולחן בחדר מילון עברי-עברי, סידור, חומש בראשית, תיקון סופרים וסידור. כדי לחסוך במקום על השולחן אני רוצה להניח את הספרים זה על גבי זה. אני נוהג להניח את החומש על גבי המילון ומשתדל שאת הסידור להניח ליד ועליו שלא יהיה דבר וכן גם את התיקון סופרים. זה תופס לי הרבה מקום על השולחן ושאלתי היא באיזה סדר להניח את הספרים? ברור לי שהמילון יהיה הכי למטה אבל לא ברור לי מה מעליו. והאם רצוי להניח כל ספר בנפרד? ועוד באותו עניין - האם מותר לי להניח דבר כמו עט על חומש או סידור?
תשובה
הסדר הוא: (מלמעלה למטה): תיקון קוראים או חומש, סידור, ומילון. אין להניח חפצי חול על ספרי קודש אבל אם אתה צריך את העט לצורך לימודך מותר. (גנזי הקודש, פרק ג, הערה נג בשם הרב קרליץ)