• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

מאכיל טרפות בשוגג

הרב דוד חי הכהן

ל מרחשון תש"פ
שאלה
שלום וברכה, לפני כמה שנים כשלא הייתי מקפיד קלה כבחמורה, הייתי קונה גבינות מחנות ללא כשרות. לאחר זמן מה נודע לי שיש בכך איסור חמור מכיוון (שיש ספק שמה) שהגבינות מכילות רנט (בסיס קיבה של חיה). בשוגג נתתי לאישה דתייה לטעום, וגם בפעם אחרת אישה דתייה אחרת טעמה מהגבינות שקניתי לבן שלה (שהוא ידע שזה מחנות לא כשרה). וכעת אני רוצה לעשות תשובה על כך. ברצוני לדעת: 1. האם כעת אני צריך להודיע לנשים הדתיות האלה על הטעות של אותו זמן עבר? 2. מה הדרך לתקן את החטא הזה מלבד חרטה ווידוי?
תשובה
יש לבקש סליחה מאותם שנכשלו בגללך ואינך צריך לפרט את המעשה אלא אתה מבקש סליחה על הזמן שבו לא הקפדת כראוי על כשרות ויתכן שאכלו אצלך אוכל לא כשר. כדאי לתת צדקה בערך בסכום של אותן הגבינות ומכאן ואילך להוסיף זהירות והקפדה בכשרות.