- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
שאלה
כיצד יש להכשיר כבד?
תשובה
אם מדובר בחתיכה גדולה יש לחתכה (בדרך כלל קונים אותו היום חתוך). לאשכנזים יש להחמיר ולמלוח, ומיד לצלות, ועיקר ההכשר היא הצלייה, ולאחר שהדם הפסיק ליזול ויצא כולו והכבד יבש, יש לשטוף את המלח, והכבד מותר באכילה. ניתן גם לבשלו או לטגנו (אמנם יש מי שהחמיר בטיגון). ולספרדים אין צורך כלל במליחה מכיון שצולהו.

צליית כבד במנגל חד פעמי
הרב יצחק בן יוסף | י"ט אדר תשפ"א

מתארח בבית שאוכלים עוף בכשרות רגילה
הרב נועם דביר מייזלס | ל תשרי תשפ"ב

אכילת חלק אחורי בחו’’ל
הרב דוד חי הכהן | י"ב אלול תשע"ב
כשרות בשר חלק רבנות
הרבנות הראשית לישראל | כ טבת תש"ע

מה אומרים בסיום השבעה?
הרב יצחק בן יוסף | י"ד מרחשון תשפ"ב

כשרות יין שנגע בו חילוני
הרה"ג דוב ליאור | י"ט אדר א' תשס"ה

יציאה עם התינוק 40 יום לאחר לידה
הרב דוד חי הכהן | כ טבת תשע"ה
