שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר

הכשרת כָבֵד

undefined

הרה"ג דוב ליאור

כ"ט שבט תשס"ב
שאלה
כיצד יש להכשיר כבד?
תשובה
אם מדובר בחתיכה גדולה יש לחתכה (בדרך כלל קונים אותו היום חתוך). לאשכנזים יש להחמיר ולמלוח, ומיד לצלות, ועיקר ההכשר היא הצלייה, ולאחר שהדם הפסיק ליזול ויצא כולו והכבד יבש, יש לשטוף את המלח, והכבד מותר באכילה. ניתן גם לבשלו או לטגנו (אמנם יש מי שהחמיר בטיגון). ולספרדים אין צורך כלל במליחה מכיון שצולהו.