ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה שחיטה והכשרת בשר

הכשרת כָבֵד

הרה"ג דוב ליאורכ"ט שבט תשס"ב
635
שאלה
כיצד יש להכשיר כבד?
תשובה
אם מדובר בחתיכה גדולה יש לחתכה (בדרך כלל קונים אותו היום חתוך). לאשכנזים יש להחמיר ולמלוח, ומיד לצלות, ועיקר ההכשר היא הצלייה, ולאחר שהדם הפסיק ליזול ויצא כולו והכבד יבש, יש לשטוף את המלח, והכבד מותר באכילה. ניתן גם לבשלו או לטגנו (אמנם יש מי שהחמיר בטיגון). ולספרדים אין צורך כלל במליחה מכיון שצולהו.
עוד בנושא שחיטה והכשרת בשר

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il