• שנת האבל על הורים

חתונה וחינה בזמן אבל

הרב דוד חי הכהן

ח טבת תש"ע
שאלה
אתמול סבתי נפטרה והחתונה מתקיימת לאחר ה30- אך החינה ממש באופן גבולי. זאת אומרת, יום אחרי סיום ה-30. האם מותר לקיים את החינה בכל זאת, והאם אימי יכולה להשתתף לפחות רק בטקס מריחת החינה או באירוע כולו עם מתן תפקיד עבורה? יש לציין כי אנו פועלים ע"פ הלכות הרמב"ם
תשובה
מותר לקיים את ה"חינה" לאחר השלושים כיון שהכלה איננה חייבת בדיני אבילות. ובכל זאת ראוי למעט קצת בתזמורת ובריקודים (אם נוהגים בזה). מותר לאמא להשתתף במריחת החינה. ואם היא רוצה להשתתף בכל הערב- אם אין תזמורת וריקודים מותר, ומותר לה גם להשתתף בסעודה הנעשית באותו זמן. ואם יש ריקודים ונגינות תצא לחוץ באותו הזמן.