• פירות שביעית

יין בקדושת שביעית במכולת

הרה"ג דוב ליאור

י"א שבט תש"ע
שאלה
בשבוע שעבר קניתי בקבוק יין קונקורד של כרמל מזרחי במכולת בקרית ארבע. אחרי שפתחנו אותו ראיתי שהוא אוצר בית דין עם קדושת שביעית. האם יש בעיה לחנות למכור יין כזה? [אני יודעת להיזהר בקדושת שביעית, אבל בין הקונים בחנות יש גם חילונים וגויים] האם בעתיד מותר לי לקנות מהיין הזה?
תשובה
כל מה שצריך להקפיד בקדושת שביעית הוא שלא להשחית ולא לזרוק אותו, ומסתמא כל אדם נורמלי שקונה בקבוק יין שותה אותו ולא שופך אותו. לגבי העניין שלא למסור דמי שביעית, זה לא שייך אחרי הביעור, שזמנו היה כבר מזמן ומסתמא כבר ביערוהו או שהבית הדין ביער.