• פירות וירקות

תמיד צריך לברור?

הרה"ג דוב ליאור

י"ד שבט תשס"ד
שאלה
בהרבה מאוד מוצרים כתוב על השקית שיש לברור לפני השימוש, גם כשלעיתים לא מובן מה יש לברור (ראיתי אזהרה כזו על שקית של בוטנים בקליפתם, בננות מיובשות וכד’). האם באמת יש לחוש לכל הכתוב?
תשובה
אם אתה יודע בוודאות שהמוצר אינו צריך בדיקה - אין סיבה לבדוק; והסיבה שכתוב על האריזה לבדוק, הרבה פעמים היא סטנדרט שכותבים על כל האריזות, ואני בעצמי ראיתי שכותבים, לפעמים, על אריזות של ירקות: "נקי מחשש עורלה...", כאשר בירקות אין בכלל ענין של עורלה.