• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

חנוכה השנה

הרב בנימין במברגר

י"ט שבט תש"ע
שאלה
יש לי כמה שאלות בקשר לחנוכה שהיה השנה. 1. כזכור לי, היום הראשון של חנוכה נפל על ערב שישי ובשבת הראשונה הוציאו שני ספרי תורה. בשבת השניה, אני כמעט בטוחה, שיצא ראש חודש וחנוכה ביחד, האם הוציאו 3 ספרי תורה אז? 2. בספר התורה הראשון קוראים את פרשת השבוע מה קוראים בספר תורה השני שמוציאים? הרי זכריה (ההפטרה שנקראה באותה שבת) לא נמצא בספר תורה. ואם בשבת השניה הוציאו 3 ספרים, מה קראו בכל אחד מהם?
תשובה
1. אם ראש חודש טבת חל בשבת חנוכה מוציאים שלושה ספרי תורה. השנה ראש חודש היה בימים חמישי ושישי. 2. בספר הראשון קוראים את פרשת השבוע. בספר השני קוראים את הקריאה השייכת לאותו יום של חנוכה (בכל יום בחנוכה קוראים בתורה את פרשת הנשיאים השייכת לאותו יום). בספר השלישי (אם ראש חודש חל בשבת) קוראים את מה שקוראים בכל ראש חודש.