• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

לדבר או ללכת לאור נרות חנוכה

הרב דוד חי הכהן

ט כסלו תשע"ג
שאלה
נבקש את הכרעת הרב דוד חי הכהן . 1-הריטב"א (שבת, כא:) כותב, וכתב מורי ז"ל [הרא"ה] שאסור לשום אדם לדבר עם חברו בפתח לאור נר חנוכה, האם זה כפשוטו? 2- האם הרא"ה לא "יסכים" לדברי שער-הציון (תרעג, יא), שמותר ללכת לאור נר חנוכה לראות שלא יתקל במשהו ויפול, שלא מחויב לעצום עיניו, דלא מקרי תשמיש?
תשובה
נראה שהרא"ה יסכים כי יש הבדל בין אם אדם עומד בכוונה ליד הנרות לבין אדם שעובר והולך בלי קשר לאור הנר אלא שיותר קל לו ללכת בזכות אור הנר ולא צריך לעצום עיניו.