• שבת ומועדים
  • קריאת המגילה

למה אני לא יכולה לקרוא?

הרה"ג יעקב אריאל

י"ט שבט תשס"ד
שאלה
שאלו אותי אם אני רוצה להשתתף בקריאת מגילת אסתר לנשים על ידי נשים. זאת אומרת, אם אני רוצה להיות אחת מהקוראות. הקוראות לומדות איך לקרוא במדויק ועם המנגינה הנכונה. רציתי לדעת מה ההלכה לגבי הנושא?
תשובה
אישה רשאית להוציא את עצמה וכן אישה אחרת.אולם זאת רק כאשר אינה יכולה לצאת בקריאת המגילה הצביורית בביהכנ"ס. לכתחילה מצות קריאת המגילה צריכה להעשות ברוב עם משום פרסומי ניסא לכן אין לנשים לפרוש מן הציבור לעשות במה לעצמן. עוד בנושא זה.