חתונה במסעדה פתוחה בשבת

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ז אב תשס"ב
שאלה
ברצוני לדעת האם אפשר להתחתן במסעדה שהיא פתוחה בשבת? החתונה תתקיים ביום חמישי אך אין למקום תעודת כשרות, למרות שהאוכל שלהם נקנה משחיטה כשרה. האם הרב המקדש את הזוג מבקש תעודת כשרות למקום בו מתחתנים?
תשובה
מסעדה המחללת שבת אינה כשרה. אי לכך אסור להיכנס אליה אפילו לשתות משקה קר וכשר, כי הרואים סבורים שהמקום כשר. ק"ו שאין לערוך בו חופות כי המוזמנים יסברו שהמקום כשר. רב בודאי שאינו יכול להיכנס למקום, על אחת כמה וכמה שאינו יכול לערוך בו חופה כי כולם בטוחים שאם רב עורך במקום טקס דתי המקום כשר. הרבנויות בארץ אינן מאשרות עריכת חופה אלא במקום הנושא תעודת כשרות חוקית ותקפה.