• שבת ומועדים
  • ראש חודש והלוח העברי

מלאכות אסורות לנשים בראש חודש

הרה"ג דוב ליאור

י"ד סיון תש"ע
שאלה
שמעתי שנשים נוהגות שלא לעשות מלאכה בראש חודש. מהן המלאכות שעדיף להימנע מהן? לפי מה שאמרו לי, אחת המלאכות האסורות היא סריגת כיפה. אם אני בדרך כלל משתדלת להימנע מסריגה בראש חודש (בלי נדר) אבל יש כיפה שאני לחוצה לגמור והזמן היחיד שנשאר הוא רק בראש חודש, יש מקום להקל? האם יותר נכון לא לסרוג בר"ח ואח"כ להישאר לסרוג את הכיפה עד מאוחר בלילה כדי להספיק לגמור אותה?
תשובה
סריגה היא אחת מהמלאכות שמוזכרות במפורש לגבי מנהג זה, לכן יותר קשה להקל למי שקיבלה על עצמה מנהג זה. אמנם יש קהילות שלא קיבלו על עצמם מנהג זה אולם אם נהגת עד עכשיו לפי מנהג זה אז עלייך להמשיך כך ולהימנע מסריגה.