• שבת ומועדים
  • גוי של שבת

ייצור מוצרים ליהודים ע"י גויים בחו"ל

הרב שלום אילוז

ה תשרי תשע"א
שאלה
אני מתעסק בייבוא מוצרים מחו"ל אשר מיוצרים גם בימי שבת על ידי גויים. 1. האם יש בעיה הלכתית עם העובדה שהמוצר מיוצר עבור יהודי בשבת? 2. האם אני יכול להנחות את הגוי לבצע פעולה מסוימת דווקא ביום השבת או שאסור לי להנחות אותו לבצע בשבת? 3. איך ניתן להשיג כשרות על מוצרי מטבח ( סירים מחבתות וכו’) שמיוצרים בחו"ל?
תשובה
1. אי בכך איסור כיון שהגוי עובד בשביל להרויח שכר ובקבלנות ובשלו עובד. 2. אסור להנחות את הגוי לעבוד דוקא בשבת. 3. לא הבנתי את רצונך בשאלה זו.