• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות פרטיות בסוגיות שונות

קורבן פסח

הרב יאיר וסרטיל

ה מרחשון תשע"א
שאלה
במסכת פסחים פרק ט’ משנה י’ כתוב על קורבנות פסח שהתערבבו ולא יודעים איזה קרבן שייך לאיזו קבוצה. בסוף הביאור של הקהתי שם הוא מעלה שאלה שבמקרה שיש חמישה כיתות של חמישה ועוד כיתה של ארבע זו בעיה, ולא נותן פתרון. זה קשה על שיטת רבי יהודה שלפיו פוסקים. איך זה יכול להיות? זה אומר שלפי רבי יהודה במקרה כזה מהמרים ויכול להיות שזה יהיה עבירה מדאורייתא?! אגב, לפי שיטת רבי יוסי אין בעיה.
תשובה
אין כוונתו שבמקרה זה מהמרים וכל קבוצה תבחר לה קרבן, אלא כוונתו שאכן יש בעיה ואין אפשרות להקריב ולאכול הקרבן. בברכה, הרב יאיר וסרטיל