• שאלות ציבוריות

מוסיקה ויהדות

הרה"ג יעקב אריאל

ח כסלו תשע"א
שאלה
1. האם יש בעיה לשיר או להיות במופעים של זמר כמו אנריקו מסיאס? מצד אחד- הוא תומך בישראל ובצה"ל ושר גם שירי תפילה, אך מצד שני הוא מתנגד מאוד להתנחלויות והולך להופיע במדינות ערביות ואפילו אמר {בראיון במצרים}- שהוא "יהודי ערבי" והוסיף כי חלומו הוא להופיע בעזה ודמשק כשיהיה שלום. 2. איך עלינו להתייחס לשירים ששרו יהודים וערבים ביחד? האם זו מוסיקה יהודית או מוסיקה של גויים? 3. יש לי קרובי משפחה בחו"ל - שנשואים לגויות וטוב להם שם. הם לא קשורים כמעט למסורת, האם אני יכול לעשות משהו יעיל בנידון? 4. איך אני אמור להתייחס לקרובי משפחה גויים? האם לנסות לקרב ליהדות בן דוד שאביו יהודי ואימו לא?
תשובה
איני מכיר את סוגי המוסיקה שהזכרת. אין איסור לשיר או לנגן מוסיקה שחיבר גוי אלא אם היא נוגדת ערכים יהודיים, כגון: מקצב פראי או מיליטיריסטי וכדו'. יש איסור לשיר שירים שתוכנם המילולי פסול גם אם חיברם יהודי.