• שאלות כלליות

כשרות בחו"ל

מכון התורה והארץ

י"ג טבת תשע"א
שאלה
אני טסה לתאילנד למשך חודש, אני שומרת כשרות ואני קצת מבולבלת לגבי מה מותר ומה אסור. קראתי בכמה מקומות דברים כמו: שוקולד למריחה – בדרך כלל כשר חלבי מחלב נכרי. דגני הבוקר שלא מעורב בהם חלב או רכיבים חלביים (יש לבדוק במרכיבים) כשרים למהדרין פרווה. לבן ויוגורט ללא פרי – מותרים וכן קוטג’ או פילדלפיה שאינה מוגדרת כגבינה בהלכה. ועוד דברים דומים, האם זה באמת בסדר לאכול את הדברים האלה בלי הכשר רק על סמך הרכיבים שלהם?!
תשובה
יש דברים שאפשר לסמוך על רכיבים, אבל מה שאת מעלה כאן זו שאלה של חלב עכו"ם. כידוע יש ג' סוגים. א. חלב ניגר ב. גבינה ג. חמאה. עיקר הגזרה היא בחלב וגבינת עכו"ם, אין אוכלים חלב עכו"ם (ניגר) אלא במקום מסופקים שיש הקפדה של הממשלה (אינני יודע מה המצב בתאילנד) שלא לערב סוגי חלב שונים, ועל כן חלב ניגר אין לאכול. לבן וקוטג' אין לאכול אלא א"כ זה תחת פקוח. אמנם דגני בוקר, אם יש רק תירס (ללא כל תוספת) אפשר להקל. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון