שאל את הרב

  • הלכה
  • פירות וירקות

תהליכי ניקוי/הכשרה בירקות שונים

undefined

מכון התורה והארץ

ג אדר ב' תשע"א
שאלה
מה צריך לעשות ברשימת הירקות דלהלן לפני שמגישים לאכילה? חוביזה, סרפד, עולש, גדילן, פרחי עירית, מרווה, אספרגוס הבר, תרד הבר, חרדל הבר. הירקות מיועדים לסלטים וחביתות. תודה
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' צריך לשרות במים עם סבון, לשטוף היטב במים זורמים, ולאחר מכן לבדוק עלה עלה בשפשוף שלא ישאר אפילו נקודה על העלים, ולאחר מכן לבדוק מול מקור אור לראות שאין שם זבוב המנהרות. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il