• שבת ומועדים
  • היין והגביע

שתיית מלא לוגמיו

הרב יוסף אפריון

ל ניסן תשע"א
שאלה
א. האם כשבעל הבית רק טועם את היין אחרי הקידוש ולא שותה מלוא לוגמיו יוצאים ידי חובה בדיעבד? ב. במידה והשומעים גם שותים האם אפשר לצרף את השתיה של השו\מעים לרביעית? תודה
תשובה
לכתחילה, המקדש עצמו צריך לשתות כמלוא לוגמיו. (השיעור משתנה מאדם לאדם ואצל רובם הוא בסביבות 55 מ"ל). בדיעבד, יכול המקדש רק לטעום ואחר ששמע את הקידוש ישתה כמלוא לוגמיו. ואף במקרה שאף אחד לא שתה בעצמו כמלוא לוגמיו, אפשר לצרף את שתיית כולם ביחד לשיעור מלוא לוגמיו. אם שתיית כולם לא הצטרפה למלוא לוגמיו (וזה לא שכיח כלל שכמה סועדים ביחד לא ישתו כ55 מ"ל), לא יצאו ידי חובת קידוש.