• ברכה אחרונה

ברכת המזון מקוצרת

הרב יוסף אפריון

ט"ו אייר תשע"א
שאלה
מה נוסח של ברכת המזון מקוצרת? אני לא מוצאת את זה בסידורים. בבקשה עזרה. הרבה פעמים אני בדרך או ממהרת ולצערי הרב אין מצב שאוכל לברך את כל הברכה. תודה וברכה
תשובה
שלום בשעת הדחק, או כשקשה מאוד לכוון אפשר לברך ברכת המזון המקוצרת אולם יש להשתדל תמיד לברך את כל הברכה כפי שתיקנו חז"ל. (כשאפשר, עדיף לברך את הברכה הרגילה עד 'אל יחסרנו' ולהפסיק שם, מאשר לברך את הברכה המקוצרת). זהו נוסח הברכה: ברכה ראשונה כולה כנוסח הרגיל. "נודה לך ה' אלקינו על שהנחלת לאבותינו ארץ חמדה טובה ורחבה ונתת לנו ברית ותורה ולחם לשובע ברוך אתה ה' על הארץ ועל המזון. רחם ה' עלינו ועל ישראל עמך ועל ירושלים ועל מלכות בית דוד משיחך ובנה ירושלים עיר הקודש במהרה בימינו ברוך אתה ה' בונה ברחמיו ירושלים אמן. ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם האל אבינו מלכנו המלך הטוב והמטיב לכולנו, הוא היטיב הוא מטיב הוא יטיב לנו, הוא גמלנו הוא גומלנו הוא יגמלנו לעד בחסד ובחן וברחמים, ויזכנו לימות המשיח, עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל ואמרו אמן"' מתי ניתן לברך ברכת המזון מקוצרת? כל כך הרבה טירחה עבור פרוסת לחם?