• היחס לרשעים

מצווה לרשום את שם עמלק בסולית הנעל

הרב יצחק בן יוסף

ט סיון תשע"ב
שאלה
שלום כבוד הרב שמעתי שיש מצווה לרשום את שם עמלק בסולית הנעל האם זה נכון? ומה המקור בבקשה...
תשובה
שלום וברכה, המנהגים המוזכרים (ב"י סימן תר"צ ד"ה כתב רב, והביאו הרמ"א בסעיף יז): הילדים היו כותבים שמות המן ובניו על מקל מעץ והיו מכים בקריאת מגילה לקיים מחה תמחה. ויש שנהגו לרקוע ברגל בזמן קריאת שם המן (בא"ח פרשת תצוה סעיף יד. כה"ח תרצ , קח - קי). ראיתי עוד בבא"ח שם סעיףכה שנהגו לכתוב עמלק והמן ולמחות את הרשום וקודם לדרוך עליהם ברגלו.