• תורה, מחשבה ומוסר
  • יסודות האמונה

מה ה’ רוצה מאיתנו?

הרה"ג דוב ליאור

י"ט תמוז תשע"ב
שאלה
איך אנחנו יכולים לדעת מה הדרך הנכונה לעבוד את הקב"ה? מה הקב"ה רוצה שנהיה? איך אני יכול לדעת שמה שאני עושה זה רצון ה’? אשמח לתשובה איך אני יכול לדעת מה ה' רוצה מימני?
תשובה
תורה שבכתב, תורה שבע"פ, וספרי פוסקים. התלמוד והשו"ע הוא ספרי הדרכה איך אדם צריך להתנהג על כל צעד ושעל. אנו אומרים בקריאת שמע "ולא תתורו", הנצי"ב מפרש, שלא לנסות לסלול דרכים חדשות בסדר עבודת ה' לפי הרגשתו של אדם. בכוזרי מוזכר שהמלך שואל את החבר על הקראים שהם יותר מדייקים ומשתדלים במצוות. החבר עונה לו שאצלנו ההתאמצות היא לא לפי קביעת האדם איך להתקרב לה', אלא לפי קביעת חז"ל. לא שאדם יקבע בעצמו שנסיעה לקבר של צדיק מסויים זה יתן לו את ההתלהבות, ורק כך הוא יכול לעבוד את ה', למרות שזה כרוך ביציאה לחו"ל. על סמך מה הוא אומר זאת? הרי חז"ל לא הדריכו לכך. יש הדרכה לכל דבר, אפילו איך לשכב ואיך להתלבש. צריך להסתכל מה התורה וחז"ל אומרים, וזה רצון ה' ועבודתו.