שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם

הכשרת מיקרוגל

undefined

הרב יצחק בן יוסף

כ"ד תשרי תשע"ג
שאלה
מיקרו שמחממים בו בשרי וחלבי ומשתמשים במכסה אחד לשניהם, האם צריך להכשירו ולא ניתן להשתמש במיקרו? ראיתי שהרבה פוסקים מתירים לשימוש כוון שבמיקרו לא מבשלים אלא מחממים את המולקלות ואין זיעה מהאוכל, אך האם האדים מהחום או מהתבשיל זה לא הזיעה שעליה דיברו (קורה שמחממים לכמה דקות)?
תשובה
מיקרו גל - הדעה המקילה מתירה להשתמש לבשרי ולחלבי בתנאי שיש מכסים שונים ומיחים על צלחת או שמניחים בתוך שקית . כאשר משתמשים בכיסויי צריך שהמיקרו יהיה נקי. עד כאן הדברים הלכתית - כרב ששירת כרב צבאי אני מעדיף שכול כלי יהיה שימוש אחד או בשרי או חלבי . הכשרת מיקרו גל - קערה עם מי סבון ומפעילים בחום גבוהה למשך 10 דקות.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il