- הלכה
- כלים והכשרתם
שאלה
האם נכון שהרב סובר שאם חיממו במחבת בשר [בלי שמן] ,ואחרי כמה שעות חיממו במחבת מאכל חלבי,שמספיק הגעלה.?
ואם כן, למה? הרי הוא בלע איסורא?
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
השולחן ערוך(יורה דעה קכא, ד) פוסק שמחבת צריך ליבון לשאר איסורים. הש"ך סובר שהדין כך גם לגבי בישול בשר בכלי חלבי ביבש. אולם יש חולקים כאשר הבישול היה אחר 24 שעות שמספיק הגעלה אבל תוך 24 שעות נראה שגם החולקים יסיכימו שצריך ליבון(עיין פתחי תשובה ז)
בברכה
הרב חגי בר גיורא