- הלכה
- כלים והכשרתם
הכשרה לכלי שבלע טעם בשר וחלב
שאלה
האם נכון שהרב סובר שאם חיממו במחבת בשר [בלי שמן] ,ואחרי כמה שעות חיממו במחבת מאכל חלבי,שמספיק הגעלה.?
ואם כן, למה? הרי הוא בלע איסורא?
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
השולחן ערוך(יורה דעה קכא, ד) פוסק שמחבת צריך ליבון לשאר איסורים. הש"ך סובר שהדין כך גם לגבי בישול בשר בכלי חלבי ביבש. אולם יש חולקים כאשר הבישול היה אחר 24 שעות שמספיק הגעלה אבל תוך 24 שעות נראה שגם החולקים יסיכימו שצריך ליבון(עיין פתחי תשובה ז)
בברכה
הרב חגי בר גיורא

הכשרת מיקרוגל
הרב נועם דביר מייזלס | ג אייר תשפ"ג
הגעלת סיר
הרבנות הראשית לישראל | ו ניסן תשפ"ג
באיזה סיר לעשות הגעלה
הרב בנימין במברגר | י"ד מרחשון תשע"א

הכשרת מטבח לא כשר
הרב עזריה אריאל | ב תשרי תשפ"ד
הרבנות הראשית לישראל
איך נותנים כשרות לירקות נגועים?
ז מרחשון תשס"ד
למה החרדים לא אוכלים רבנות?
י"ב תשרי תשס"ד
כשרות משקאות חריפים
י"ב תשרי תשס"ד
כשרות במסעדות חלבי-בשרי
ט מרחשון תשס"ד
גילוח בחול המועד
הרב אליעזר מלמד | כ"ג ניסן תשס"ז
יעלה ויבוא בערבית של חול המועד
הרב בנימין במברגר | כ"ג ניסן תשע"ב

אכילת אורז מחוץ לסוכה
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ו תשרי תשס"ח

אכילת אורז מחוץ לסוכה
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ו תשרי תשס"ח

אזכרה לנפטרת בשמחת תורה
הרב יצחק בן יוסף | ט תשרי תשפ"ד

זמן סיום מסכת לעילוי נשמת נפטר
הרב יצחק בן יוסף | ט תשרי תשפ"ד

הכרת תודה או ביטול תורה?
הרב אליקים לבנון | י תשרי תשפ"ד
