ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה כלים והכשרתם

הכשרה לכלי שבלע טעם בשר וחלב

165
שאלה
האם נכון שהרב סובר שאם חיממו במחבת בשר [בלי שמן] ,ואחרי כמה שעות חיממו במחבת מאכל חלבי,שמספיק הגעלה.? ואם כן, למה? הרי הוא בלע איסורא?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה השולחן ערוך(יורה דעה קכא, ד) פוסק שמחבת צריך ליבון לשאר איסורים. הש"ך סובר שהדין כך גם לגבי בישול בשר בכלי חלבי ביבש. אולם יש חולקים כאשר הבישול היה אחר 24 שעות שמספיק הגעלה אבל תוך 24 שעות נראה שגם החולקים יסיכימו שצריך ליבון(עיין פתחי תשובה ז) בברכה הרב חגי בר גיורא
עוד בנושא כלים והכשרתם

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il