• מנחה וערבית

אכילה לפני תפילת ערבית

הרב יצחק בן יוסף

ל תשרי תשע"ג
שאלה
בשו"ע או"ח סי’ רל"ה, פסק שאין לאכול לפני תפילת ערבית. המשנ"ב מביא בשם אחרונים שאם ביקש מאדם אחר להזכיר לו לקרוא ק"ש, מותר לאכול אפילו לאחר שהגיע הזמן. א. האם הוא הדין במי שרוצה להתפלל במנין מאוחר יותר ולאכול בינתיים, האם צריך לבקש ממישהו אחר שיזכיר לו? ב. האם מי שמזכיר לו צריך להיות אדם אחר או די בזה שישים תזכורת ע"י שעון מעורר למשל? תודה
תשובה
א. אדם הרוצה להתפלל ערבית במניין מאוחר יותר צריך שמישהו יזכיר לו , אלא זה מניין מאוחר המתפלל בו בקביעות. ב.אפשר גם ע"י שעון מעורר וכדומה. ה' יצליח דרכך. (פסק"ת רלה ו-ח)