זמן אחרון לתחילת מנחה?

הרב יצחק גרינבלט

ג תמוז תשע"ג
שאלה
שלום רב כבוד הרב אני קצת חדש בהליך התחזקות ולא הצלחתי להבין מתי הזמן האחרון להתפלל תפילת מנחה (כמה זמן לפני שעת שקיעה),יתכן והשאלה קיימת אבל לא מצאתי. אני מצטער על הבורות שלי ומקווה שלא הטרחתי אותך לשווא. בברכת ראש חודש שמח,
תשובה
ב"ה שלום לך. מאוד שמחתי לקבל את מכתבך, ולקרוא על התהליך הנפלא שבו אתה נמצא. זו זכות גדולה להיות חלק מתהליך כזה, ואברך אותך שתזכה להמשיך בו, להתקדם בו, ללמוד ולגלות את האוצרות הנפלאים שיש בכל שלב ושלב בהתקדמות הרוחנית הזו. אם תרצה אשמח להיות בקשר, לעזור ולכוון, להקשיב ולענות, וממש כל מה שתרצה, תרגיש שיש לך כתובת לפנות. תפילת מנחה היא תפילה חשובה מאוד, שכבר אמרו חכמים שאליהו הנביא נענה דווקא בתפילת המנחה. יש בה מעלה מיוחדת שהיא מפסיקה את היום יום של האדם, את העבודה, את החיים המעשיים, ומחברת אותו שוב לה'. הדבר דומה לחיבור מחודש למקור עצמה, שמשנה את כל המשך היום של האדם. זמן תפילת המנחה, מעיקר הדין, עדיף להתפלל לפני שקיעת החמה, אך אפשר להתפלל עד שלוש עשרה וחצי דקות אחר השקיעה, אם יש צורך בכך. חשוב להשתדל, אם אפשרי הדבר, להתפלל במניין, שאז התפילה מתקבלת יותר בשמים, וגם קל יותר לאדם להתמיד בכך. אך אם הדבר לא מתאפשר אפשר להתפלל גם לבד. אם תרצה, תוכל לקרוא את הפרטים ואת ההסברים למה שכתבתי בקיצור בספר פניני הלכה שכתב הרב אליעזר מלמד שליט"א ראש ישיבת הר ברכה. הוא כתב ספרי הלכה מאוד נעימים לקריאה ומאוד מובנים, ולהלן קישור לחלק המתאים למה שכתבתי, שנמצא באתר. תוכל דרכו להיכנס גם לנושאים אחרים ולהמשיך בלימוד. שיהיה לך לימוד פורה. הרב יצחק גרינבלט. הקישור - //www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=2773&cat=758