• חלומות

מעשים אסורים בחלום והמלצה

הרב דוד חי הכהן

ז סיון תשע"ג
שאלה
שלום, בזמן האחרון אני מתעניין בנושא "חלומות צלולים"-חלומות בהם החולם מודע לעובדת היותו בחלום (יש אפשרות לפתח את זה עם תרגול). אני חווה זאת לפעמים ובעקבות כך עלתה לי שאלה הלכתית. האם מותר לעשות מעשים אסורים בהיותי חולם אך מודע למעשיי בחלום? אני מניח שאכילת מאכל אסור לא תהיה בעייתית אבל דברים מעולם הצניעות (או חוסר צניעות) אולי יהיו כן בעיתיים? האם יש המלצה מה כדאי לעשות בעת חלום כזה? אולי אפשר לנצל אותו לטובה? (אני למשל מרבה לעוף בחלומותיי כך שפעם אחת בהיותי מודע לחלום החלטתי לעוף מעלה מעלה ואולי אשיג השגה כלשהי באלוהות. מה שקרה בסוף זה שהשמיים הפכו להיות מאוד קודרים ומפחידים אבל זה כבר לא לדיון פה אני מניח). אשמח לקבל המלצה אם יש לרב רעיונות. אגב,השאלה רצינית לגמרי אם יש לרב ספק בכך (אני מודע לכך שאולי קצת מוזרה אך בכל זאת רצינית). תודה מראש.
תשובה
כיון שיש איסור תורה להרהר הרהורים רעים יש להיזהר מכל מה שאסור לעשות או לדבר בזמן עירנות גם בשינה וחלום, כי זה כלול באיסור הרהורים רעים.