• שבת ומועדים
  • שנים מקרא ואחד תרגום

בנות במאחזים\צניעות\הפגנות

הרה"ג דוב ליאור

כ"ח תמוז תשע"ג
שאלה
בס"ד! שלום כבוד הרב, רציתי לשאול את כבודו מס’ שאלות שאשמח אם יענה לי עליהם: א. האם מותר לי לשהות במאחז בשבת כאשר ישנו סיכון שאעצר במהלכה וע"י תחולל שבת? ב. האם מותר להשתתף בפינויים? כיצד עליי לנהוג כאשר ישנם שוטרים? ג. האם מותר ללבוש מתחת לחצאית מכנסיים במהלך פינוי או במהלך שהיה במאחז? האם מותר ללבוש מכנסיים אם ככה אני מרגישה יותר בטוחה? (כמובן שמתחת לחצאית שעוברת את הברך ועם גרביים) האם מותר ללבוש מכנסי תחרה רחבות כך שנראה שישנה עוד שכבה בחצאית? ד.האם מותר לבת לצעוק בהפגנות? אם כן,מתי ואיך? אם לא אשמח לדעת מדוע. ה. האם מותר ללבוש חולצה שיש עליה איור מאחורה וסמל מקדימה?האם מותר כאשר האיור מושך מבטים?(כדוגמת חולצת ’חוזרים להר’ שישנו איור של כיפת הסלע על גב החולצה) תודה רבה לרב על הזמן שהוא מקדיש לי ועל התשובות, חג שמח, בציפיית הישועה.
תשובה
א. היות וזה מאבק על ארץ ישראל, ניתן לסמוך על הספק. להיאבק על ארץ ישראל זו מצווה גדולה, שתהיה לעם ישראל אפשרות לחיות בכל מרחביה. ב. קשה לענות על כך באופן חד משמעי. ברור שבת צריכה לשמור על גדרי צניעות, שלא יווצר מצב בכלל שיגררו אותה או ידחפו אותה. שמירת הצניעות חשובה יותר. ג. מותר ללבוש מתחת לחצאית מכנסיים.