- הלכה
- כלים והכשרתם
האם מותר בדיעבד לאכול בשר כשר שנטחן במטחנה לא כשרה נקיה
שאלה
בשר כשר ומוכשר שנטחן במטחנה לא כשרה (בעבר נטחנה בה גבינה ואולי גם בשר לא כשר) אך בזמן הטחינה היא הייתה נקיה ועברה שטיפה במים חמים וסבון במדיח, האם בדיעבד מותר לאכול ממנו? יש לציין שכל מה שנטחן במטחנה היה
קר
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
אם לא השתמשו במטחנה 24 שעות והיא היתה נקי-ה טעם האיסור נפגם בדיעבד הבשר לא נאסר. צריך להכשיר את המטחנה לפני שימוש.
בברכה
הרב חגי בר גיורא

תבנית חמה על כיריים
הרב נועם דביר מייזלס | ט"ז אלול תשפ"ב

הכשרת סיר שבושל בו מאכל חלבי
הרב יצחק בן יוסף | כ"א אב תשפ"א
שטיפת כלים חלביים בסקוץ’ בשרי
הרב בנימין במברגר | כ"ט תמוז תשפ"ב

הכשרת כיור
רבנים שונים | ג אייר תשס"ט
הרבנות הראשית לישראל
איך נותנים כשרות לירקות נגועים?
ז מרחשון תשס"ד
מה פירוש 'באישור הרבנות'?
י"ב תשרי תשס"ד
למה החרדים לא אוכלים רבנות?
י"ב תשרי תשס"ד
בד"ץ "שמן המשחה"
ג סיון תשס"ג
עד מתי קידוש לבנה?
הרב אליעזר מלמד | א כסלו תשס"ז

מה אומרים בניחום אבלים
הרב ש. יוסף וייצן | כ"ו תמוז תשס"ח

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח

אבל אינו יכול להתארח?
רבנים שונים | ה תשרי תשע"ד
לקרוא בדברי חשק לאשה
הרב חיים שריבר | י"ד שבט תשפ"ג
יוסף ויעקב
הרב חיים שריבר | י"ד שבט תשפ"ג

מה לעשות כשהתפילה מהירה?
הרב אליקים לבנון | י"ד שבט תשפ"ג
