• יארצייט ואזכרה

תאריך אזכרה כשהקבורה יום אחרי הפטירה

הרב יצחק בן יוסף

ה תמוז תשע"ג
שאלה
כבוד הרב שלום ! אמא נשמתה בגן עדן נפטרה ב ו’ תשרי תשע"ג אך נקברה בז’ תשרי. שאלתי : מתי עושים אזכרה ב11 חודש ומתי בשנה . באלו תאריכים מדוייקים ? ואחר כך לפי איזה חישוב יהיה כל שנה . ומה קורה עם נופל בשבת? שאלה שניה בבקשה : אחי מגיע מחו"ל ושואל מתי יותר חשוב להגיע ב 11 חודש או בשנה? תודה רבה רבה
תשובה
תנוחמו מהשמיים! ה-11 חודש ביום שני, ו' באלול . יום השנה, הספרדים נוהגים לחשב תמיד ביום הפטירה שהוא ו בתשרי. השנה יום שלישי. וכך לנהוג בשנים הבאות ב- ו' בתשרי. הספרדים נוהגים להקדים אם חל יום השנה בשבת. עדיף שיגיע ליום השנה.