חימום אוכל משבת לחג שבועות

הרב יצחק בן יוסף

ז אייר תשע"ב
שאלה
תודה על תשובתכם. אני חושש ש-20 דקות אחר השקיעה לא יספיק להתחמם עד שנגיע מבית הכנסת. וגם לא נעים להפריע למתפללים האחרים בבית הכנסת עם היציאה וחזרה מכיוון שיש שם דרשה. האם אפשר לחמם את האוכל לסעודה שלישית של שבת ואת היתר להשאיר עד החג?
תשובה
מותר לחמם את האוכל לצורך סעודה שלישית ולאכול ממנו והיתר ישאר לשבת, כמו ששאלת. בצבא, שאסור לשמור אוכל מבושל מיום ליום מטעמי שמירה על הגיינה על מנת למנוע מחלות, מבשלים בערב ולכן דוחים את סעודת החג לשעה 9 וחצי בהתאם לכמות נשארים חג. כל האפשרויות המוזכרות טובות ואתה רשאי לבחור.