ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בשר וחלב כלי חרסינה | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ט אב תשע"ג

בשר וחלב כלי חרסינה


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
שלום,
לפני כשנתיים בטעות אפינו בתנור בכלי חרסינה חלבי עם אבקת מרק בשרית.
יש לנו כמה כלים כאלה ואיננו יודעים איזה כלי הוא הבעייתי.
מה לעשות?
תודה!

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
השולחן ערוך(יורה דעה ק"ב, ג' וכן קכ"ב, ח') פסק שכלי איסור שנתערב בטל ברוב כלי היתר. אולם הפרי חדש שטוב להגעיל כאשר אין הפסד מרובה בהגעלה. לכן הכלים מותרים ואם אפשר טוב להגעיל 3 פעמים במים רותחים.
בברכה
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il