שאל את הרב

  • הלכה
  • מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

בשר וחלב כלי חרסינה

undefined

הרבנות הראשית לישראל

כ"ט אב תשע"ג
שאלה
שלום, לפני כשנתיים בטעות אפינו בתנור בכלי חרסינה חלבי עם אבקת מרק בשרית. יש לנו כמה כלים כאלה ואיננו יודעים איזה כלי הוא הבעייתי. מה לעשות? תודה!
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה השולחן ערוך(יורה דעה ק"ב, ג' וכן קכ"ב, ח') פסק שכלי איסור שנתערב בטל ברוב כלי היתר. אולם הפרי חדש שטוב להגעיל כאשר אין הפסד מרובה בהגעלה. לכן הכלים מותרים ואם אפשר טוב להגעיל 3 פעמים במים רותחים. בברכה הרב חגי בר גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il