- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
בשר וחלב כלי חרסינה
שאלה
שלום,
לפני כשנתיים בטעות אפינו בתנור בכלי חרסינה חלבי עם אבקת מרק בשרית.
יש לנו כמה כלים כאלה ואיננו יודעים איזה כלי הוא הבעייתי.
מה לעשות?
תודה!
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
השולחן ערוך(יורה דעה ק"ב, ג' וכן קכ"ב, ח') פסק שכלי איסור שנתערב בטל ברוב כלי היתר. אולם הפרי חדש שטוב להגעיל כאשר אין הפסד מרובה בהגעלה. לכן הכלים מותרים ואם אפשר טוב להגעיל 3 פעמים במים רותחים.
בברכה
הרב חגי בר גיורא

מאכל בשרי בתנור חלבי
הרב יצחק בן יוסף | ל אב תש"פ

בחזקת בשרי במזנון חלבי
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ה מרחשון תשע"ב
האם מותר לחמם בטוסטר טרף בנייר אפייה?
הרבנות הראשית לישראל | ה תמוז תשפ"א
חימום בשרי בכלי חלבי
הרבנות הראשית לישראל | ו תשרי תשפ"ב
הרבנות הראשית לישראל
איך להימנע מחלב עכו"ם וג’לטין?
י"ח מרחשון תשס"ד
איך נותנים כשרות לירקות נגועים?
ז מרחשון תשס"ד
למה החרדים לא אוכלים רבנות?
י"ב תשרי תשס"ד
בד"ץ "שמן המשחה"
ג סיון תשס"ג

שובבי"ם - לצום בט"ו בשבט?
הרב יצחק בן יוסף | י"ג טבת תשע"ח

הוצאת אבל משבעה - כיצד?
הרב יצחק בן יוסף | י"א מרחשון תשפ"א
כמה הן שנות דור?
הרב רואי מרגלית | ו אדר ב' תשס"ה

ברכה על הקשת
רבנים שונים | ו מרחשון תשס"ט

פרשת בא
הרב רפאל וסרטיל | י"ד שבט תשפ"ג
לקרוא בדברי חשק לאשה
הרב חיים שריבר | י"ד שבט תשפ"ג
יוסף ויעקב
הרב חיים שריבר | י"ד שבט תשפ"ג
