• תפילת נשים

תפילה לאישה בירושלים

הרב יצחק בן יוסף

כ"ט אב תשע"ג
שאלה
1. האם אשה מחויבת בתפילת שמונה עשרה? 2. אם אני גרה בירושלים לאיזה כיוון עלי להתפלל את תפילת שמונה? ואיך אני יכולה לזהות את הכיוון? 3. האם אשה מחויבת לומר אבינו מלכנו חטאנו לפניך? 4. היכן מסתיימות ברכות השחר? אני מתפללת לפי נוסח ספרדי.
תשובה
1. אישה חייבת לפחות בתפילת שמונה עשרה אחת ביום, ומי שיכולה להתפלל יותר תבורך. 2. לכיוון הר הבית, אם אינך יודעת או שתשאלי או שתראי את הכיוון של בית הכנסת הקרוב. 3. לא חייבת .(ילקו"י ט,לג) 4. לאחר ברכות התורה ואני אברכם.