שאל את הרב

  • הלכה
  • פירות וירקות
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
לכבוד הרב, אמא שלי קונה כרוב וכרובית רגילים, ומשרה אותם בחומץ או מי מלח לכמה דקות, שוטפת ואחר כך מבשלת אותם. היא אומרת שכך ראתה אצל אימה, וכך היא נוהגת. האם מותר לי לאכול את הכרוב או הכרובית האלו? ומה דין התבשיל כולו שבו התבשלו?
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' אינני יודע היכן אמך גדלה, האם התנאים כמו בארץ. כמו כן אינני יודע מה הייתה עמדת הרבנים באותו המקום. בכל אופן נראה שירקות אלו שאתה דן בהם קשה להקל למרות שנתבשלו, אבל כל ההתר אם עבר ובישול הוא בדבר שהנגיעות היא רק מיעוט המצוי, אבל בכרובית וברוב הנגיעות היא גבוהה מאד. בכל אופן זה לא פוסל את כל המאכל, כגון במרק אפשר לאכול את שאר המרק. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
ניווט מהיר
שאלות באתר ישיבה
    • שבת ומועדים
    • משפחה, ציבור וחברה
    • תורה, מחשבה ומוסר
    • הלכה
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il