• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

הדלקת נרות חנוכה

הרב דוד חי הכהן

י כסלו תשע"ה
שאלה
שלום וברכה, אנו ספרדים לפי שיטת בית יוסף. 1. האם יש עניין להדליק את כל נרות חנוכה בבית? 2. התכנון כרגע הוא ליסוע לנופש ביום-יומיים הראשונים. האם אפשר לקחת איתנו את החנוכיה הביתית ולהדליק באותו מקום ואח"כ כשחוזרים לבית אז כמובן לקחת גם אותה ולהמשיך להדליק בבית? (מדובר בחנוכיות עם שמן זית ופתילות) תודה מראש
תשובה
1. בוודאי שטוב יותר להדליק בבית ששם עיקר המצוה. 2. במידה ואתם יוצאים לנופש מתוכנן ואפשר לקחת איתכם חנוכיה בוודאי שזה טוב, ואחר כך תמשיכו להדליק בבית.