• קריאת שמות ושינויים

השם אליס

הרב יצחק בן יוסף

ו טבת תשע"ה
שאלה
כבוד הרב שלום! ברוך השם אני בהריון ומצפה לבת. אני רוצה לקרוא לה על שם סבתי ז״ל אליס שנפטרה בגיל 80 והיתה אישה צדיקה. רציתי לשאול האם מותר לקרוא בשם הזה מכיון שהוא לא שם יהודי, מצד שני הוא על שם אישה צדיקה. תודה מראש, כרמית
תשובה
שיהיה במזל טוב, שתזכו לגדלה לתורה לחופה ולמעשים טובים, לא ראוי לקרוא בשם אינו עברי לכן הצעתי: א. לתרגם את השם לעברית. ב. לקרוא על שמה בשם שני. ב. או לקרוא בצליל דומה לשם שלה אך בעברית. ברכה והצלחה.