הכשרת טוסטר במקום טבילה

הרב יצחק בן יוסף

ד אייר תשע"ב
שאלה
לכבוד הרב יצחק בין יוסף שלום רב אני חושב שלא ניסחתי במכתב את הפעולה שעשיתי בצורה ברורה. אני ניתקתי את הגוף חימום התחתון, לאחר שפריקתי את כל המעטפת התחתונה שכיסתה אותה, כך שהטוסטר לא היה יכול לבצע את הפעולה שלשמה הוא נוצר, כלומר, לבישול הסנדוויץ משני צדדיו.(טוסטר כזה במידה והיה קונה לקוח בוודאות שהיה מחזיר ליצרן שהרי אינו מבצע את יעודו). לאחר מכן חיברתי שוב כדי שיתבצע גמר מלאכה במוצר וסגרתי את הברגים. בכבוד רב,
תשובה
שלום! ההבהרה חשובה, כיון שעשית פעולת אומן שהוציאה את הכלי משימושו המקורי הכלי אינו צרך טבילה.