• שבת ומועדים
  • הנאה ממעשה שבת

שאלת המשך - עמוד פייסבוק בשבת

הרב יאיר וסרטיל

כ"ג שבט תשע"ו
שאלה
שלום ותודה רבה על התשובה. לא הבנתי אם ישנה בעיה בפתיחת האתר או בפתיחת עמוד הפייסבוק? השאלה שלי היא לגבי עמוד הפייסבוק. וגם, האתר שאליו מפנה עמוד הפייסבוק, נסגר אוטומטית בשבת על ידי התוכנה wp-shabat. וכן השימוש באתר הינו בחינם, אך בעתיד גם יהיו בו פרסומות כך שיהיו רווחים מכניסת גולשים, אך ללא עלות למשתמשים, האם גם זה נחשב אתר מסחרי? מה אם יהיו תקלות בתוכנה שסוגרת את האתר בשבת בלי ידיעתי? והאם מותרת פתיחת העמוד בתנאים הללו? ואם כן מדוע יש לסגור אתרים שאינם מסחריים בשבת?
תשובה
אם יש פרסומות שאתה מרוויח לפי מספר כניסות צריך גם כן לסגור בשבת כדי לא להנות משכר שבת. אם אין שום רווח מותר. לכן עמוד הפייסבוק אינו בעייתי, וכך הדין לגבי אתרים שאין בהם שום רווח. יתכן שמידת חסידות לסגור בכל זאת אבל לא חובה. בברכה