• תורה, מחשבה ומוסר
  • מצוות הלימוד

איך מגיעים לאהבת תורה?

הרב ש. יוסף וייצן

י"ט טבת תשע"ז
שאלה
שלום הרב. רציתי לשאול, כיצד מגיעים לאהבת תורה? אני מרגיש שיש בי רצון מסויים ללמוד תורה, אבל אני לא חושב שהוא מגיע ממקום אמיתי ונכון, אלא מהשפעה חברתית וכד’. אשמח אם הרב יוכל להסביר לא רק מהי אהבת תורה, לא גם מה הדרך להגיע אליה. תודה רבה, וברכת זמן טוב.
תשובה
שלו רב חז"ל אמרו שמתוך שלא לשמה בא לשמה. מאד קשה להגיע לנקיות וטהרה של לימוד לשמה. אולם גם כשלומדים שלא לשמה צריך לזכור שהאידאל הוא להגיע ללמוד לשמה. כיצד זה נעשה . כשלומדים ומתפללים בכל בוקר בכוונה בברכת אהבה רבה זוכים ומגיעים ללמוד גם לשמה. כל טוב