• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

סוכריות נגד שיעול בשבת

הרב אליעזר מלמד

י"ד תשרי תשס"ג
שאלה
האם מותר לאכול סוכריות בשבת כרפואה כשיש שיעול או גרון אדום? אם כן,מה בנוגע לסוכריות שאמנם טעימות אבל מיוחדות לכך (ויש בהם ויטמינים או אפילו תרופה)?
תשובה
אם זו סוכריה טעימה שאפשר לומר שנאכלת גם לשם טעמה הטוב - מותר. אבל אם ברור שהיא נועדה אך ורק לרפואה - אסור. לפיכך אם היא מוגדרת כסוכריה שמועילה לכאב גרון - מותר למוצצה בשבת, שאינה מגודרת רק כתרופה. ואם הכאב מאוד מציק, עד שקשה לעסוק בדברים אחרים, ובמיוחד אם קשה עקב כך לעסוק בתורה - מותר בכל מקרה למצוץ גם תרופה.