ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

רוטב רותח על תבנית פרווה | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ז טבת תשע"ח

רוטב רותח על תבנית פרווה


כולל הלכה בית אל

שאלה:
רוטב בשרי רותח [לפני שניות ספורות יצא מהתנור] נשפך על תבנית פרווה שהיתה בכיור. מה דין התבנית? ככל שיש צורך - כיצד להכשירה מחדש?

תשובה:
שלום וברכה

כמובן שכאשר אתה שואל כיצד "להכשיר" כוונתך היא כיצד להחזיר אותה למצב "פרווה" על מנת שיהיה מותר לאפות בה גם מאכלים שיאכלו בכלים אחרים עם מאכלי חלב.

אם הרוטב נשפך מתוך הכלי שבו הוא התחמם בתנור: לספרדים הפוסקים כשו"ע די לשטוף במים, ולאשכנזים הפוסקים כרמ"א יש להגעיל את התבנית (דרך ההגעלה תפורט בסוף התשובה).
אם הרוטב הועבר לכלי אחר ורק משם נשפך על התבנית: לדעת הכל די לשטוף את התבנית במים.

[דרך הגעלת התבנית שנשפך עליה רוטב:
או להכניס אותה לתוך סיר מים רותחים מבעבע על האש.
או להרתיח מים במיחם עד לבעבוע, ותוך כדי הבעבוע לפתוח את ברז המיחם עד שיגיעו מים רותחים לכל חלקי התבנית]

בברכה,
הרב עודד מילר


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il