ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

צליית עוף בתבנית חלבית | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ז אייר תשע"ח

צליית עוף בתבנית חלבית


כולל הלכה בית אל

שאלה:
עוף עם רוטב נאפה בתבנית אלומיניום חד פעמית על גבי תבנית חלבית שהוכנסה בטעות לתא הבשרי בתנור. במהלך האפיה נשפך חלק מהרוטב על התבנית החלבית שהחזיקה את התבנית החד פעמית. מה דין התבנית?
נ.ב. העוף היה מכוסה בנייר כסף במהלך האפייה אולם יתכן שהסרנו את הכיסוי למספר שניות במהלך האפייה.

תשובה:
בע"ה

שלום וברכה.
כיוון שידוע בוודאות שהרוטב של העוף נפל על התבנית החלבית, הרי שיש להגעיל אותה.

דרך ההגעלה בקצרה: יש לנקות את התבנית היטב מכל לכלוך ולהמתין 24 שעות. לאחר מכן יש להכניס אותה לתוך סיר מבעבע העומד על האש. אין צורך להכניס את כל התבנית בבת אחת.

בברכה,
הרב עודד מילר


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il