• ברכת המזון

ברכת המזון, יחד או לחוד?

הרה"ג יעקב אריאל

ל אב תשע"ט
שאלה
שלום וברכה, ברוך השם התחתנו לפני מס חודשים, אני נמנה מקהל יוצאי תימן והייתי רגיל שבברכת המזון בשבת אבי היה מברך בכל ומוציא ידי חובה את יושבי השולחן, האם אני ואשתי צריכים להמשיך כך או לברך כל אחד לחוד, מה ההלכה היבשה אומרת? כי הבנתי שבתימן היו נוהגים כך כי חלק לא ידעו קרוא וכתוב. רב תודות!
תשובה
כשיש שלושה חז"ל תקנו זימון שמשמעותו המקורית שאחד מברך ומוציא את כולם כשאין זימון כל אחד מברך לחוד מכיון שאתם מקימים עכשיו משפחה ואי"ה היא תתרחב עצתי לכם להמשיך במנהגכם שאתה כבעה"ב תברך ואשתך תמלמל אתך כך יתחנכו ילדיכם לברך כהלכה באוירה חינוכית ראויה ותזכו לגדלם לתורה לחופה ולמעשים טובים