• שאלות כלליות

ברכות בתשלום מרבנים מקובלים

הרה"ג יעקב אריאל

ה תמוז תשע"ג
שאלה
אנחנו נשואים 7 שנים ללא ילדים והלכנו אל רב מסויים על מנת לקבל ברכה לילד. לפני כניסתנו לרב היינו צריכים לחתום על טופס התחייבות שבמידה ויש היריון אני צריכה לשלם סכום מסויים ואם יש לידה אז עוד סכום ולהזמין לסנדקאות. נכנסנו והרב קיבל אותנו ל 5 דק'. אמר רק ברכה והצלחה והביא לי תאריך לעוד שלושה חודשים היריון. אני ובעלי יצאנו משם בהרגשה מאוד לא טובה. מה דעת הרב בנדון?
תשובה
האופנה לפנות ל"מקובלים" לא מקובלת על הפוסקים. יש מקובלים נסתרים שבזכות צדקותם ניתן להתברך, אולם הם מעטים ולא ידועים. אפשר להתפלל לה' ישירות ללא מתווכים. אפשר גם להגיע לכותל או למערת המכפלה. יש מקום לפקפק בתוקף התחייבותכם. שה' ישלח לכם ברכה והצלחה.