• צניעות בלבוש

מכנסיים מתחת לחצאית בחורף

הרב דוד חי הכהן

ל מרחשון תש"פ
שאלה
בימות החורף, אם לובשים מכנסיים ארוכים ומעליהם חצאית, האם על פי ההלכה החצאית צריכה לעבור את הברך או שאפשר להקל, שכן הברך מכוסה במכנסיים?
תשובה
אם יש מכנסיים מתחת לחצאית, אין חיוב מן הדין שתהיה החצאית ארוכה. אך נראה לי שבכל זאת כדאי שתהיה ארוכה, שמא יבואו בנות ללמוד שאפשר ללכת תמיד עם חצאית קצרה, מבלי להתייחס לעובדה שהרגליים נראות. אשרייך שאת שומרת על צניעות כראוי, ובזכות זו תזכי לברכת ה' עלייך ועל כל אשר לך.