• שאלות כלליות

ייחודיות עם ישראל

הרב אליקים לבנון

כ"ב אדר תש"פ
שאלה
שלום לכבוד הרב שליט"א אני מנסה כבר הרבה זמן להגדיר לעצמי נפקא מינות מעשיות לזה שיהודי הוא יותר טוב מגוי. אז נכון שחז"ל אומרים שישראל הם ביישנים, רחמנים וגומלי חסדים אבל אלו מידות אנושיות שמצויות גם אצל אומות העולם ובנוסף לצערנו המידות האלו לעיתים אצל חלק מעם ישראל מאוד נסתרות. האם ישנה תכונה משותפת שבה כלל ישראל עדיפים על אומות העולם משמעותית? בהמשך לשאלה זו, אשמח להבין מה הטעם לכל ההלכות שמתייחסות לגוי כבזוי כמו מזיק רכוש של גוי, הצלת גוי רק מפני חשש איבה, הורג גוי וכו תודה רבה לרב!
תשובה
שלום. השאלה אינה האם יהודי טוב מגוי, אלא: מי הוא השליח של הקב"ה, לעשות סדר בעולם. לעם ישראל יש שליחות, תפקיד, לרומם את העולם! הגויים לא קיבלו שליחות כזאת. זה היתרון שלנו!