למה הרבנים הדתיים לבושים כמו חרדים?

הרה"ג יעקב אריאל

ה סיון תש"פ
שאלה
שלום וברכה הרב, עלתה שאלה אצלנו בשולחן השבת על מקומו של הציבור שלנו, וכחלק מהשאלה עלתה עובדה שבה רוב מנהיגיה הרוחניים של הציונות הדתית לבושים בבגד המוגדר "לבוש חרדי", חליפה שחורה ומכנס, ושאלו אותי למה בתור ציבור של כיפות סרוגות המנהיגים שלנו לבושים שחור? אשמח לדעת מה ההשקפה הנכונה לגבי הלבוש הזה?
תשובה
מדוע הרופאים לובשים חלוק ירוק? או לבן? ומדוע האחיות חלוק סגול? והטייסים, והדיילים והחיילים והשוטרים וכו' וכו'