• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

מה זה בעצם אלוהים?

הרב אלישיב קפקה

ח סיון תש"פ
שאלה
שלום הרב. אני בחורה מאמינה. מתחזקת ביהדות. אמא שלי לא מאמינה שיש אלוהים.. ומתווכחת איתי על זה הרבה. היא שאלה אותי היום מזה אלוהים בעצם. אני לא יודעת לענות על זה אני כרגע רק מתחזקת. אז רציתי לפנות אליך אם האלה הזאת. מה זה בעצם אלוהים? מה הוא ומי הוא ואיך הוא נוצר בעצמו? תודה מראש.
תשובה
בס"ד שלום רב, יישר כח על ההתחזקות בשמירת תורה ומצוות. זה מן הסתם לא פשוט כאשר אמך לא תומכת, אבל זהו הדבר הנכון. יחד עם זאת זכרי שישנה מצווה חשובה מאד של כיבוד הורים, וחובה לשמור על כבודם כל עוד זה לא כלול בעשיית עבירות. לגבי שאלת אמך, אנא שאלי אותה: מה זה חיים? עד שאת לא מראה לי את החיים בעצמם אני לא מאמינה שיש חיים.. מה זה רגש/מחשבה/דמיון וכן הלאה. תראי לי רעיון.. העקרון הוא שאלוהים לא נכנס בדפוסי החשיבה הגשמיים, הוא ברא הכל ואין לנו יכולת להבין את עצמותו אך אנו בוודאות נפגשים עם הגילויים שלו אלינו.(כמו שאנו נפגשים עם הגילויים של החיים...) בהצלחה