תכשיט עם שם שכולל את שם ה'

הרב עזריה אריאל

ז אב תש"פ
שאלה
היי, קניתי לחברתי שילדה בת צמיד עם חריטה עם השם של הילדה. השם של הילדה הוא - ארייה בדיעבד אחרי שהיא כבר עונדת אותו אני לא יודעת אם זו עבירה כיוון שהיא עונדת את הצמיד באופן קבוע גם כשהיא מתקלחת/מתפנה והרי יש בשם של הילדה את שם השם. אני אשמח לתשובה בעניין תודה רבה.
תשובה
לשואלת, שלום וברכה! מותר לענוד את הצמיד בכל מקום שהוא. אינני יודע מה המשמעות שהתכוונו ההורים להטעין בשם 'ארייה' (בלועזית זהו מונח מוזיקלי, בעברית זהו קטיף תאנים), והאם בכלל התכוונו לשם ה'. גם אם כן, מאחר שכעת זהו חלק משם של אדם, והכוונה בכתיבתו היא לשם האדם ולא לשם ה', אין בו קדושה. יש אמנם שמקפידים להימנע מלכתוב שמות כאלה על דפים שצפויים להיזרק, אלא כותבים איזה קו במקום אחת האותיות או בין האותיות, אבל המנהג המקובל הוא לכתוב את השמות הללו במלואם גם בדפים שנזרקים. מקור: ספר 'גנזי הקודש' פרק ז סעיף כח והערה נב.